Utama > Faq > Ngaktipkeun debit jit - solusi pikeun masalah

Ngaktipkeun debit jit - solusi pikeun masalah

Naon hartosna JIT debugging?

Ngan-Dina-Waktosdebuggingmangrupikeun fitur anu ngaluncurkeun Visual Studiodebuggersacara otomatis sawaktos program, ngaji di luar Visual Studio, ngalaman kasalahan anu fatal. Ngan-Dina-Waktosdebuggingngamungkinkeun anjeun pikeun nalungtik kasalahan sateuacan aplikasi réngsé ku sistem operasi.

Dina artikel terakhir, urang nalungtik kumaha JavaScriptCore, mesin Webkit's JavaScript, nyimpen objék sareng nilai dina mémori.

Dina tulisan ieu kuring hoyong terang sakedik perkawis JIT, panyusun tepat waktu. Serial exploitation browser ieu dirojong ku SSD Secure Disclosure. Kanggo inpormasi salengkepna, tingali pedaran Sacara sederhana, kompilator tepat waktos nyusun JavaScript bytecode dieksekusi ku mesin virtual JavaScript kana kode mesin pituin.

Bakal nyusun kode. Tapi JIT dina JavaScriptCore rada langkung saé. Janten kumaha urang tiasa diajar ngeunaan éta? Ngagaduhan tip anu saé ti Linus pikeun mariksa sababaraha sumber resmi Webkit sapertos tulisan ieu dina blog Webkit.

JavaScriptCore CSI: Carita Panilitian Situs kacilakaan. Dinten ieu kuring badé ngajelaskeun sababaraha alat ieu anu dianggo ku insinyur WebKit ku nyaritakeun kumaha urang didiagnosa bug nyata dina JSC Virtual Machine (VM). Ieu mangrupikeun blog kanggo jalma anu resep nyumbang kana Webkit, sareng panulis ngabagi seueur pisan wawasan anu penting pikeun kumaha debug kacilakaan pikeun milari sababna.

Sareng éta pisan anu hoyong kami terang salaku panaliti kaamanan. Salaku conto, éta ngajelaskeun kumaha carana nyiptakeun alamat sanitizer ngawangun Webkit pikeun ngadeteksi kamungkinan kasalahan sapertos heap overflow atanapi panggunaan saatos masalah gratis, anu sering henteu langsung nabrak program normal. Tapi kami resep kana barang JIT ayeuna.

Sareng salajengna dina tulisan urang mendakan hal-hal ieu. JSC hadir sareng sababaraha tingkatan mesin palaksanaan. Anjeun panginten parantos maos perkawis ieu di dieu, ieu tulisan ngenalkeun FTL JIT.

Aya 4 tingkatan: Undakan 1: juru basa LLInt Tier 2: Baseline JIT Compiler Tier 3: DFG JIT sareng Tier 4: FTL JITS So Tier 1 mangrupikeun juru biasa. Ieu mesin virtual dasar JavaScript. Urang tiasa ningali gancang kana file sumber LowLevelInterpreter.cpp, anu ngandung loop panganteur.

Janten ngan ukur ngalangkungan bytecode Javascript teras ngaéksekusi unggal pernyataan. Janten ... upami fungsi sering disebat ayeuna, tiasa 'panas'.

Ieu mangrupikeun istilah anu ngajelaskeun yén aya seueur kajadian. Teras JavaScriptCore tiasa mutuskeun JIT fungsi ku tahap kahiji. Dasar JIT.

Sareng dina file JIT.cpp anu cocog urang tiasa deui kéngingkeun inpormasi tambahan. Upami LLInt ngadeteksi yén aya entri OSR dina garis dasar JIT dina gelung, éta diliwatan bytecode offset anu dieksekusi nalika ngamimitian kompilasi urang.

Urang ngan ukur kedah nyusun kode pikeun sagala hal anu tiasa kahontal tina éta bytecode offset. OSR, On Stack Replacement, dasarna mangrupikeun JIT anu ngamungkinkeun anjeun ngalih kana kode anu disusun dina laleur. Masih cocog pisan sareng bytecode, janten, kusabab teu aya optimasi salajengna.

Tina 'Ngenalkeun Webkit FTL JIT:' urang ogé maca: Palaksanaan munggaran fungsi sok dimimitian dina lapisan juru. Sakali pernyataan dina fungsina dieksekusi langkung ti 100 kali atanapi fungsina disebat langkung ti 6 kali (mana anu pangpayunna), palaksanaan dialihkeun kana kode anu disusun ku JIT dasar anu ngaleungitkeun sababaraha overhead Interpréters, tapi aya kurangna optimasi kompiler anu serius. Pas hiji instruksi dieksekusi langkung ti 1000 kali dina kode dasar atanapi fungsi dasar disebut langkung ti 66 kali, urang ngarahkeun eksekusi deui ka DFG JIT. DFG singkatan tina Data Aliran Graf, janten anu nyaritakeun sakedik ngeunaan ngeunaan léngkah ieu.

Artikel ogé kalebet gambar anu saé anu ngajelaskeun pipa DFG. DFG mimiti ngarobah bytecode kana format DFG-CPS. CPS singkatan tina Continuation-Passing Style, anu hartosna kode anjeun henteu nganggo pengembalian, tapi teras neraskeun sareng ngalih kana fungsi salajengna.

Upami anjeun kantos ngalaksanakeun pamekaran NodeJS Express, anjeun tiasa mikirkeun sapertos hubungan aliran fungsi anu salajengna () antara variabel sareng anu samentawis. Inpormasi profil teras dianggo pikeun nyimpulkeun jinis tebakan, sareng tebakan éta dianggo pikeun ngenalkeun sakumpulan tés jinis anu minimal. Optimisasi kompiler tradisional nuturkeun.

Penyusun tungtungna ngahasilkeun kode mesin langsung tina grafik aliran data, janten ieu dimana hal janten pikaresepeun. Kompiler JIT nebak jinisna, sareng upami JIT yakin yén jinisna henteu robih, JIT tiasa mutuskeun ngaleupaskeun cék anu tangtu. Anu pastina tiasa nyepetkeun kode sacara drastis upami éta fungsi anu disebat Tapi éta sanés sadayana.

Saatos DFG JIT masih aya JIT. The FTL - langkung gancang tibatan lampu. Nalika sato ieu diwanohkeun, anjeunna nganggo kompiler backend anu terkenal LLVM kanggo nerapkeun langkung optimasi kompiler anu langkung FTL JIT dikembangkeun pikeun ngaoptimalkeun C-sapertos anu agrésif kana JavaScript.

Dina sababaraha waktos, LLVM diganti ku B3, tapi ideu na sami. Sareng kompilator JIT ieu tiasa ngajantenkeun langkung seueur asumsi ngeunaan kode. Tapi hayu urang tingali éta sakedik, anu mana deui tulisan dina panilitian kacilakaan anu saé.

Éta ngenalkeun sababaraha variabel lingkungan anu tiasa dianggo pikeun ngendalikeun paripolah JIT sareng ngaktipkeun kaluaran debugging. Salaku conto, urang tiasa nganggo JSC_useJIT pikeun nganonaktifkeun JIT sadayana, atanapi nganggo JSC_useFTLJITJ pikeun nganonaktifkeun FTL, tahap akhir. Atanapi urang tiasa nganonaktipkeun benang anu ngalakukeun JIT sajajar.

Atanapi urang tiasa ngalaporkeun sareng nyetak unggal waktos JIT ngalakukeun optimasi. Janten dina lldb kuring nyetél variabel lingkungan pikeun ngahurungkeun sadayana teras ngabalikan JSC, ieu parantos ngahasilkeun sababaraha cetakan debug optimasi JIT. Upami anjeun ningali nami-nami fungsina anu parantos dicontokeun, katingalina sapertos hal-hal sapertos charAt, abs, sareng sajabana parantos dirobih.

Tapi ayeuna urang hoyong ngadamel fungsi JIT urang sorangan, fungsi eoverflow, anu nyandak angka saderhana salaku parameter, teras nyiapkeun variabel hasil sareng gelung ti i = 0 dugi ka n sareng dijumlahkeun kana hasilna. panas ”. Urang tiasa ngalakukeun ieu ku loop anu saderhana nelepon fungsi ieu.

Hayu urang mimitian ku ngan opat vérsi. Éta nunjukkeun sababaraha kaluaran, tapi sanés anu urang pikahoyong. Malah ngaéksekusi éta 10 kali dina loop teu nanaon.

Tapi ngajalankeun fungsi 100 kali bakal memicu dasar JIT. Ieu kode kompilasi anu disusun sami sareng fungsi Javascript. Hayu urang cobian memicu JIT anu langkung agrésif. hayu urang ningkatkeun loop.

Sareng Boom DFG Jit ...

Sareng ayeuna hayu urang janten gélo, ngaluyukeun loop éta. FTL Jit. booming, aya langkung seueur kaluaran, tapi upami jujur, henteu aya ideu naon hartosna sadayana.

Tapi hal anu paling penting nyaéta kami diajar ngeunaan rupa-rupa padika debugging sareng trik pikeun ngagali langkung jero. Ayeuna anjeun terang sakedik langkung seueur ngeunaan panyusun JIT. Tina tulisan panungtung anjeun ogé terang kumaha objék JavaScript, susunan sareng nilai digolongkeun dina mémori.

Ayeuna pertimbangkeun ideu ieu. Upami kompiler JIT nebak sareng nganggap jinis dina kode sareng ngaleungitkeun cék sareng, contona, kantun mindahkeun éta tina offset memori anu tangtu, naha éta tiasa disalahgunakeun? Ngan sacara hipotésis, sebutkeun, kodeu JIT ngarepkeun rangkéan JavaScript dua kali sareng ngaréaksikeun ka aranjeunna langsung Nilai. Kompilator JIT teras ngaoptimalkeun sadaya cék, tapi anjeun bakal mendakan cara pikeun ngagentos éntri dina larik ku obyék.

Ayeuna hiji obyék bakal ditempatkeun dina larik ieu salaku panunjuk. Janten upami kode jied henteu gaduh cék sareng mulihkeun éntri mimiti tina susunan ieu, salaku conto, éta bakal ngasilkeun pointer éta salaku dobel, leres? Éta bakal saé pisan, sareng 'Éta saéstuna mangrupikeun salah sahiji pola kerentanan browser anu has sareng urang bakal ningali éta dina peta. Tapi kumaha carana JIT nyobian nyegah hal-hal sapertos kitu? Nya, tétéla yén pamekar nyobian modél unggal fungsi anu mangaruhan asumsi tina. ngagaduhan panyusun JIT.

Janten upami aya hal anu tiasa ngarobih tata letak larik ieu, contona upami obyék ditempatkeun dina susunan ganda, maka fungsi sapertos kitu kedah ditandaan bahaya. Hayu atuh wartoskeun anjeun ringkesan ringkes tina tulisan ZDI ieu ngeunaan. baca 'INVERTING ASUMPULAN ANDA: Pitunjuk Pikeun JIT Compare'.

Di dieu aranjeunna nyerat: Cara pikeun nyebatkeun yén operasi berpotensi bahaya pikeun nyegah optimasi kahareup nyaéta nyauran fungsi anu disebut clobberWorld anu, diantarana waé, ngarecah sadayana anggapan ngeunaan jinis sadaya susunan dina grafik. Janten mesin Javascript nyobian nyirian naon waé anu tiasa gaduh efek samping ku nelepon clobberWorld. Efek samping tiasa janten hal anu urang pikirkeun sapertos ngarobah jinis nilai sareng anu sanés henteu ngarepkeun parobihan éta.

Janten ieu fungsi clobberWorld, anu dilaksanakeun dina bagian DFG-JIT. Ieu nyaéta panggero clobberStruktur, anu netepkeun setStrukturClobberState kana StruktureAreClobbered kalayan ati-ati jelas-jelas jelas aya hal-hal, contona, struktur obyék robih Anggap JIT ngaoptimalkeun aksés kana properti .x dina obyék, sareng ujug-ujug anjeun ngaleungitkeun éta, perlu ditandaan yén strukturna parantos robih sahingga kode JIT tiasa dipiceun, upami henteu anjeun bakal kénging korupsi ingetan nalika anjeun nganggo deui jitter ieu fungsi.

bales otomatis hotmail

Tapi éta cekap ayeuna. Dina tulisan salajengna urang ngalih kana garapan Linus, anu nyiksa kasus sapertos kitu.

Nalika JIT debugging diaktipkeun aya pengecualian anu henteu langsung anu bakal dikirim ka JIT?

KangaktipkeunNgan Dina Waktos (JIT)debugging, éta. file config pikeun aplikasi ieu atanapi komputer (mesin. config) kedah ngagaduhanjitDebuggingnilai disetél dina sistem.Nalika JIT debugging diaktipkeun,sagala pengecualian anu henteu ditangan bakal dikirim ka debugger JITkadaptar dina komputer tibatan ditangan ku kotak dialog ieu. '

Kumaha kuring nganonaktifkeun JIT debugging?

Dina Panel Kontrol Windows> Jaringan sareng Internét> Pilihan Internét, pilihPareumannaskahdebugging(Internet Explorer) sarengPareumannaskahdebugging(lain).23 Méi 2018

Kumaha kuring ngalereskeun Henteu didaptarkeun debugger JIT didaptarkeun?

Henteu aya debugger JIT anu kadaptar. Pencét dina Coba deui pikeun prosés ngantosan nalika ngalampirkeun adebuggersacara manual. Pencét Batalkeun pikeun ngabatalkeunJITpamundut debug.10 Méi 2018

Kumaha carana ngaktipkeun 'JIT debugging ' kanggo Microsoft.NET?

'Pengecualian anu teu diurus parantos lumangsung dina aplikasi anjeun ..... Sistem henteu tiasa mendakan file anu ditetepkeun ... Pikeun ngaktipkeun Just In Time (JIT) debugging, file .config pikeun aplikasi ieu atanapi komputer (machine.config) kedah ngagaduhan nilai jitDebugging disetél dina bagian sistem.windows.forms. Aplikasi ogé kedah disusun sareng debugging diaktipkeun.

Naha aya kotak dialog debugging anu pas dina waktos (JIT)?

pas-in-time (JIT) debugging tibatan kotak dialog ieu. System.UnauthorisedAccessException: aksés kana jalur 'C: Program Files (x86) BotBoy prefs.xml' ditolak. nilai jitDebugging disetél dina bagian sistem.windows.forms. diaktipkeun. daripada diurus ku kotak dialog ieu. Utas ieu dikonci.

Kumaha carana ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun ngan dina waktos debugging?

Pikeun ngaktipkeun atanapi nganonaktifkeun Ngan-Dina-Waktos debugging: 1 Dina menu Pakakas atanapi Debug, pilih Pilihan & GT; Debugging & GT; Ngan-Dina-Waktos. 2 Dina Aktipkeun debug Just-In-Time pikeun jinis kotak kode ieu, pilih jinis kode anu anjeun hoyong debug Just-In-Time: debok Diurus, Asli, sareng / atanapi Naskah. 3 Pilih OKÉ. Tingali Deui ...

Kumaha kuring ngalereskeun masalah ieu di JIT?

Kumaha kuring ngalereskeun masalah ieu? pas-in-time (JIT) debugging sanés kotak dialog ieu. System.UnauthorizedAccessException: aksés kana jalur 'C: Program Files (x86) BotBoy prefs.xml' ditolak. nilai jitDebugging disetél dina bagian sistem.windows.forms. diaktipkeun. daripada diurus ku kotak dialog ieu. Utas ieu dikonci.

Patarosan Anu Séjén Dina Kategori Ieu

Homegroup henteu kauninga - waleran saderhana pikeun patarosan

Kumaha kuring ngalereskeun kasalahan 0x800f0988? Troubleshooter pembaruan Windows mangrupikeun salah sahiji solusi anu gampang sareng jalan pikeun ngalereskeun masalah pembaruan Windows sareng masalah sanés. Ngajalankeun troubleshooter ieu pikeun ngungkulan kasalahan pembaruan Windows 10 0x800f0988. Pemecah masalah bakal ngamimitian diagnosis, parios kanggo pembaruan anu ditunda sareng ngabalikan deui jasa sapertos BITS.

Er041 dns error - kumaha carana alamat

Kumaha kuring ngalereskeun Microsoft henteu ngaréspon? Turutan léngkahna. Pencét konci Windows + tombol X teras pencét Manajer Alat. Panjangkeun Adaptor Jaringan. Klik-katuhu dina Network Driver sareng pilih Perbarui Software Supir. Ngadagoan sababaraha waktos sareng parios naha masalah na tetep aya. Balikan deui sistem anjeun.

Kodeu kasalahan 0x80070780 - kumaha alamatna

Kumaha kuring ngalereskeun kasalahan 0x80240009? Kodeu kasalahan 0x80240009 - Komunitas Microsoft .... SFC scan bakal nyeken file sistem anu korup dina komputer sareng ngalereskeunana. Pencét tombol Windows + X, klik Command Prompt (Admin). Dina Command Prompt, ketik paréntah ieu, teras pencét ENTER: sfc / scannow. Saatos réngsé, balikan deui PC anjeun.